Burnies (staal)

zélf opknappen 


Maak uw Burnies weer als nieuw!
Dit advies geldt voor de Burnies die nog van staal zijn.

Tegenwoordig maken wij de Burnies geheel in RVS316L, waarbij het onderhoud om roestvorming tegen te gaan niet meer nodig is. Neemt niet weg dat het voor kan komen dat iets even bij geneveld moet worden, dus een spuitbusje is altijd handig.

U heeft de stalen Burnies al een geruime tijd niet de aandacht gegeven die hem toekomt en het "normale" onderhoud volstaat dan niet echt meer omdat u met zichtbare corrosie te maken heeft.

Maar wees gerust, dit is welliswaar iets meer werk dan het normale onderhoud, maar het is zeer goed te doen. Dit is een klusje van 1-2 uurtjes, afhankelijk van de staat van de Burnies.

Schuur de plekken waar corrosie zit tot blank staal. Gebruik de roestoplossende gel en laat deze 1-2 uurtjes zijn werk doen. Daarna afnemen met een vochtige doek. Laat dit drogen en spuit het dan bij met onze primer en laat het drogen. Daarna bijspuiten met onze aflak en wederom weer laten drogen. Eventueel de aflaklaag nog dun 1 of 2 keer dunnetjes herhalen. Droogprocessen duren meestal 20-30 minuten. Uw Burnies staat er nu weer als nieuw bij en u kunt hem weer opnieuw instoken.

Clarico-Text-Image