​Burnies Classic - dé NR 1 Terraskachel

Maximale warmte en stookplezier, krijgt u van de Burnies Classic die we al vanaf 2009 produceren.
Perfect voor in de tuin, op het terras of onder de overkapping.

Wilt u er ook een potje of een pannetje op kunnen zetten? Kies dan voor de Burnies Topper.


Clarico-Image-Text

Burnies Classic Set


De Burnies Classic in rechte opstelling begint in de basis met één meter rookkanaal en is goed uit te breiden met meerdere lengtes. Zeker in combinatie met de optionele vloerplaat met wielen waardoor deze storm bestendig wordt, is dit wellicht de meest populaire opstelling.

Eventueel kunt u deze opstelling uitbreiden met een hitteschild welke aan de achterkant van de Burnies komt te hangen, voor het geval de Burnies ergens relatief dichtbij komt te staan.  

Weet u nog niet waar u de Burnies definitief wilt neerzetten? Begin dan met de rechte opstelling en bouw deze later uit met bijvoorbeeld extra bochten of een dubbelwandig rookkanaal.Burnies Classic -

Veranda 2x45°

Set


Deze veranda opstelling is de meest populaire opstelling voor de Classic. Het geheel wordt vastgezet met één beugel. Het grote voordeel is, dat wanneer de situatie onder uw overkapping wijzigt, dan hoeft u maar één beugel los te maken om vervolgens de opstelling iets te kunnen verschuiven. Met deze opstelling heeft u uw Burnies tóch onder de overkapping maar bent tegelijkertijd ook superflexibel.

Vaak wordt er in deze opstelling een hitteschild gebruikt. Zeker wanneer de Burnies dicht bij andere materialen staat. 

De achterkant van de Burnies Classic komt maximaal 42 cm. naar binnen ten opzichte van de dakrand of het boeideel. Hierbij is al rekening gehouden dat er 15 cm afstand tussen het rookkanaal en dakrand/boeideel zit. 


Clarico-Image-Text

Burnies Classic - Veranda 2x90°


Met deze opstelling kunt u de Burnies nóg verder onder uw overkapping zetten en heeft u toch de vrijheid - mocht het ooit nodig zijn - om de opstelling te verplaatsen.

Wat ook een mooie feature is, is dat wanneer u de Burnies op een vloerplaat zet, u deze bij het horizontale rookkanaal kunt wegrollen, zodat u hem ook op een andere plek kunt gebruiken. Hiervoor heeft u 2 beugels nodig voor het horizontale gedeelte.

Ook hier kunt u een hitteschild gebruiken. Dit is zeker aan te raden wanneer de kachel dicht bij andere materialen staat. Maar bijvoorbeeld ook als u meer warmte onder de overkapping wilt houden.

De achterkant van de Burnies Classic komt hier maximaal 93 cm. naar binnen ten opzichte van de dakrand of het boeideel. Hierbij is al rekening gehouden dat er 15 cm afstand tussen het rookkanaal en dakrand/boeideel zit. Burnies Classic - Veranda DW


Dit is een meer permanente opstelling die goed uitkomt als u zeker weet waar u de Burnies wilt hebben en dat hij daar niet meer weggaat.

Het zeker weten is best van belang, omdat u een gat in het dak zult moeten maken zodat u er met het dubbelwandige rookkanaal doorheen kunt.
 Bij een bitumen of EPDM dak is dat goed te doen.  

Een hitteschild wordt vaak gebruikt. Dit is zeker aan te raden wanneer de Burnies dicht bij andere materialen staat. Maar bijvoorbeeld ook als u meer warmte onder de overkapping wilt houden.

Het dubbelwandige rookkanaal begint 30 cm. onder het dakbeschot.