Burnies Topper - dé Verandakachel

Perfect om er een potje of pannetje op te zetten en om lekker te kunnen kokkerellen.
De Topper heeft een achteraansluiting, waardoor de terrashaard al ietsje naar binnen komt indien er sprake is van een overkapping.

Maak uw overkapping compleet met een Burnies Topper of Burnies Classic.


Clarico-Image-Text

Burnies Topper Set


Het grote voordeel van de Burnies Topper is de achter aansluiting en de platte bovenkant waarop u een potje of een pannetje kunt zetten om iets lekkers te kunnen bereiden.

Deze Topper in rechte opstelling is ook ook zeer geschikt om onder de overkapping te plaatsen zónder dat u daar extra bochten voor nodig heeft.
Dus eigenlijk is het daarmee ook een veranda opstelling, maar behoudt u wel de vrijheid van het "soepel" kunnen verplaatsen!

Een vrij populaire oplossing is het om tussen de Burnies en de 90° bocht een extra stukje rookkanaal van 20 of 33 cm te plaatsen zodat de achterkant van de Burnies 12 of 25 cm naar binnen komt ten opzichte van dakrand, boeideel of goot. Het rookkanaal heeft altijd 15 cm afstand daarvan.

Eventueel kunt u een hitteschild gebruiken om nog meer warmte binnen te houden, wat niet perse direct noodzakelijk is. Dat is het pas wanneer de Burnies met de achterkant dicht bij andere materialen staat. 

Configureer & bestel 


Clarico-Text-Image

Burnies Topper Veranda 2x45°


Deze populaire veranda opstelling wordt vaak gekozen. Het geheel wordt vastgezet met maar één beugel. Het grote voordeel is, dat wanneer de situatie onder uw overkapping wijzigt, dan hoeft u maar één beugel los te maken om vervolgens de opstelling iets te kunnen verschuiven. Met deze opstelling heeft u uw Burnies tóch onder de overkapping maar bent tegelijkertijd ook superflexibel.

Deze elegante opstelling staat op een vloerplaat met wielen en dat is ook noodzakelijk in verband met de houten vloer. 

Een hitteschild is in deze situatie niet echt nodig, maar het kan wel om zo meer warmte onder de overkapping te houden. 

De achterkant van de Burnies Topper komt hier maximaal 71 cm. naar binnen ten opzichte van de dakrand of het boeideel. Hierbij is al rekening gehouden dat er 15 cm afstand tussen het rookkanaal en dakrand/boeideel zit. 


Clarico-Text-Image

Burnies Topper Veranda 2x90°


Met deze opstelling kunt u de Burnies nóg verder onder uw overkapping zetten en heeft u toch de vrijheid - mocht het ooit nodig zijn - om de opstelling te verplaatsen.

Ook hier kunt u een hitteschild gebruiken. Dit is zeker aan te raden wanneer de kachel dicht bij andere materialen staat. Maar bijvoorbeeld ook als u meer warmte onder de overkapping wilt houden.

De achterkant van de Burnies Classic komt hier maximaal 93 cm. naar binnen ten opzichte van de dakrand of het boeideel. Hierbij is al rekening gehouden dat er 15 cm afstand tussen het rookkanaal en dakrand/boeideel zit. 


Clarico-Text-Image

Burnies Topper Veranda DW


Dit is een vrij permanente opstelling die goed uitkomt als u zeker weet waar u de Burnies wilt hebben en dat hij daar niet meer weggaat. In deze setting komt deze Topper perfect tot zijn recht.

Het zeker weten is best van belang, omdat u een gat in het dak zult moeten maken. Bij een bitumen of EPDM dak is dat goed te doen.  

Een hitteschild wordt vaak gebruikt. Dit is zeker aan te raden wanneer de Burnies dicht bij andere materialen staat. Maar bijvoorbeeld ook als u meer warmte onder de overkapping wilt houden.

Het dubbelwandige rookkanaal begint 30 cm. onder het dakbeschot.