Hoogste kwaliteit      Verkozen tot mooist brandende terraskachel van NL      Maximaal stookplezier      Snelle levering      085-2220070

Burnies is dé trendsetter voor het stoken in de buitenlucht sinds 2009.

Vanaf 2019 produceren wij alle Burnies buitenkachels in de hoogste kwaliteit - extreem corrosiewerende - RVS316L. 

Vanaf 2020 gebruiken wij een nieuw type coating met uitzonderlijk duurzame en kleurvaste eigenschappen.

Kortom, met een Burnies haalt u het beste van het beste in huis voor maximaal stookplezier.

Instoken


Een bijzondere gewaarwording!

Voor alles is een eerst keer - en voor uw Burnies zelf ook - en dat gaat gepaard met de nodig dampen.

Wilt u de Burnies in een afgesloten ruimte gaan zetten? Stook hem bij voorkeur buiten - en dus niet in een afgesloten ruimte - zodat de dampen makkelijk weg kunnen. Adem deze dampen niet in en aanschouw deze bijzondere gebeurtenis op een afstandje.

Populariteit


Clarico-Text-Image

Onze stookwijze


Zelf vullen wij de kachel altijd tot er niets meer bij past. We stapelen de blokken op als een torentje, "2 aan 2", zodat het vuur goed tussen de houtblokken door kan.

Als u zo wilt stoken, en dan ook nog zonder rook, zorg dan eerst voor een mooi vuurbed. Daarna weer 4 blokken hout erop en als die goed in de brand staan - en de kachel niet rookt als de deur dicht zit - dan kunt u de Burnies verder bijvullen om voor het échte werk te gaan door er nog 2-6 blokken erbij te doen.

Tip bijvullen
Bij flink stoken zoals omschreven houdt u de deur de eerste 5 à 15 min. op een kier, zodat het vuur extra lucht krijgt. Nu kan de deur dicht en na nog eens 5-15 min. kunt u met de smoorklep het vuur regelen om van het vertraagde vlammenspel te genieten, zonder dat u last krijgt van rook.

PopulariteitDo's and Don'tsGebruik geen:

 1. Vochtig, nat of niet goed gedroogd hout.
  Nat of vochtig hout zorgt voor een onvolledige verbranding wat weer zorgt voor een zwarte ruit, sissend hout en een niet hete kachel.

 2. Hout wat niet lang genoeg heeft gedroogd bevat looizuur. Bij eikenhout is dit het sterkst. Looizuur vreet uw kachel op. Eiken mag wel, maar dan gekloofd en minimaal 3 jr. gedroogd.

 3. Gelamineerd of geïmpregneerd hout
  De kachel kan het wel hebben, maar het is vies om te stoken.

 4. Kranten, papier of karton.
  Dit gaat dwarrelen als een sneeuwbui.
  Als u vonkengaas gebruikt zal dit gaan verstoppen.

 5. Brandbare vloeistoffen.
  Zoals bijv. bio-ethanol. Dit soort vloeistoffen verdampen nog sneller als het ontbrand, waarna het - verraderlijk snel - explosief wordt. "Even" een beetje uit een fles op het vuur spuiten is spelen met je leven!! Of voorzichtig iets in de kachel doen en het daarna aansteken is net zo gevaarlijk!! NIET DOEN DUS!!

 6. Vurenhout
  Het kan wel, maar het spat veel. Tip, gebruik vonkengaas.

Last van rook?
Zet de smoorklep open en eventueel de deur op een kier en de rook trekt dan weg. Zoniet, dan zit er teveel hout in, of het is niet goed gestapeld, of het is te vochtig.

Gebruik wel:

 1. Mooi droog hout zoals beuken, berken, essen, fruitbomenhout etc.

 2. Aanmaakblokjes uit de winkel of berken bast of zelf gekloofd hout (mooiste natuurlijk).

Clarico-Text-Image