Hoogste kwaliteit      Verkozen tot mooist brandende terraskachel van NL      Maximaal stookplezier      Snelle levering      085-2220070

Nieuwe webshop


10-10-2020

De lang verwachte nieuwe webshop is er nu eindelijk!
Overzichtelijk, compact en fris. Gevuld met zeer rijke productinformatie. 

Clarico-Text-Image

Nieuwe lak - kleurvaster


15-08-2020

Hier ziet u de Burnies een keer van zijn andere kant!
Ook net zo mooi!

Na 11 jaar met dezelfde lak te hebben gewerkt, werken wij sinds augustus 2020 met een nog betere hittebestendige lak. De oude lak was goed, maar werd lichter van kleur door de enorme hitte (700-800°C). Dit was altijd een bekend en geaccepteerd fenomeen.

Bij de nieuwe zeer kleurvaste lak hebben we dat nog niet zien gebeuren, zelfs nadat de Burnies roodgloeiend is geweest!

Resultaat is: 

       

TOP! 

Clarico-Text-Image

Burnies is verhuisd van Assen naar Aduard!


17-07-2020

Oftewel, van Drenthe naar Groningen!

Het was een min of meer gedwongen verhuizing die zich onverwachts heel snel inzette op 18-06-2020 en die ons niet in de koude kleren is gaan zitten! 

Na 3 grote vrachtwagens en 3 diepladers vol met machines en voorraden, waarvan de laatste vrachtwagen op 16-07-2020 om 02:45 in de ochtend vertrok, zijn we overgegaan naar ons nieuwe pand in Aduard.

Hier waren we tussentijds al begonnen met de verbouwing waarvan we hoopten dit binnen korte tijd te realiseren, maar toch uiteindelijk meer tijd kostte dan verwacht. Zo is alle elektra tot in de perfectie opnieuw aangelegd, zijn er productiestraten, een spuiterij en een ruime logistieke vleugel opgezet.

We voelen ons welkom in Groningen en zijn enthousiast over de "hands on" mentaliteit, het ongelofelijk hard kunnen werken, maar het er ook van op aan kunnen dat als men zegt: "om die tijd zijn we er", dan staat men er ook en wordt de klus geklaard, al wordt het nachtwerk. Zeer mooie eigenschappen van het Groningse volk, waardoor we ons nu al verbonden voelen met de Groningers. 

Clarico-Text-Image

Burnies buitenkachels, nu in RVS316L


15-07-2019

Ruim 10 jaar lang hebben wij de Burnies Classic en de Burnies Topper in staal geproduceerd voorzien van een dubbellaags laksysteem. Deze kwaliteit was al zeer goed, maar bij deze hebben we er nog een grote schep bij opgedaan door de Burnies in 2mm dikwandig RVS316L te maken (dit is waar ook scheeps railingen van worden gemaakt die NIET mogen roesten)! Uiteraard in de donker antraciete Burnies kleur! Het enige estetische verschil, is dat de rondlas aan de buitenkant is komen te vervallen en wij dit aan de binnenkant gelast hebben. Dit omdat RVS zich anders laat verwerken dan staal. Wij zijn dan ook volledig gestopt met de productie van stalen kachels.

Resultaat is: 

       

 TOP! 

Clarico-Text-Image

Burnies op TV - "Weer verliefd op je Tuin" 
(VT Wonen)


15-04-2018

Wat een prachtige tuin is het geworden in het programma van "Weer verliefd op je Tuin" van VT Wonen op SBS6. Knap werk van Leonie Mooren! De opstelling hier is een Burnies Topper 2x45° opstelling en deze past perfect bij deze tuin, de overkapping en het geheel. In onze termen noemen we dit "100 punten"!

Bron Foto VT Wonen

Populariteit 

        
Clarico-Text-Image

Burnies werkt niet meer met een dealernetwerk


01-04-2018

Na ruim 8 jaar met een dealernetwerk te hebben gewerkt (begin 2010), hebben wij besloten vanaf 01-04-2018 de Burnies uitsluitend nog aan de eindgebruiker te leveren, zonder tussenkomst van andere partijen. Bestellen kunt u via onze website (www.burnies.com) doen of telefonisch.

Clarico-Text-Image

De nieuwe Burnies Barrel (prototype)


07-07-2017

De nieuwe Burnies Barrel is het eerste horizontale model van Burnies. Met dit model kunt u wat makkelijker de wat grotere blokken hout kwijt, tot lengtes van ruim 40 cm! Ideaal is de Burnies Barrel in combinatie met de houtkar, zodat u hem kunt verrijden. 

Clarico-Text-Image

Kokkerellen met de nieuwe Burnies Topper!


01-07-2016
Eindelijk is hij er dan, de nieuwe Burnies Topper met vlakke bovenkant en achteruitgang, waarop gekokkereld kan worden. Of u nu voor een gebakken eitje, pannekoeken of kipkluifjes gaat, met de Burnies Topper is succes gegarandeerd!

Populariteit 

        
Clarico-Text-Image

Genomineerd voor de Jonge Ondernemersprijs


23-05-2014
Burnies eigenaar - Rigo Schoor - werd genomineerd voor de JOP (De Jonge Ondernemersprijs) en werd verkozen als 2e beste jonge ondernemer van de Drenthe.

Populariteit 

        
 
 

 


Tangarine - I Like Christmas


15-12-2013
De broers van Tangarine samen met de Burnies tijdens een opname van RTV Drenthe. Ze zingen "I Like Christmas, but I can't stand the cold". Wij van Burnies denken daar net zo over!

Populariteit 

        
 
 

Het verhaal van Burnies


15-10-2013

Drie jongens uit Assen hadden het er telkens over: ze wilden een bedrijf beginnen, maar met de gouden regel er niets voor te lenen. Als er geld nodig zou zijn, zouden ze iets moeten verkopen wat ze niet nodig hadden. Als ze dat niet zouden hebben, zouden ze iets moeten maken. Dat laatste is het geworden.

Populariteit 

        

Burnies op Robs Grote Tuinverbouwing


04-04-2013

Ook Robs uitspraak is: "Wat brandt ie mooi hè!!"

Populariteit 

        

Burnies op Boer zoekt Vrouw!


09-09-2012

Een spontaan initiatief van Yvonne Jaspers om de Burnies mee te nemen in haar programma. Wat leuk! De romantiek is compleet, nu moet het goedkomen met de boeren!

Populariteit 

        

Unieke corrosiewerende coating!


21-04-2012

Na zeker 2 jaar testen is het Burnies gelukt! Sinds begin dit jaar zijn alle Burnies voorzien van een speciale en unieke hittebestendige en corrosiewerende coating. Hierdoor zijn onze terraskachels voortaan nog beter weersbestendig en roestbestendig!

Populariteit