Nieuws & feiten

Nieuwe Webshop

10-10-2020

De lang verwachte en al veel over gesproken nieuwe webshop is er nu eindelijk! Overzichtelijk, compact en fris. Gevuld met zeer rijke productinformatie. 

Ga naar de nieuwe webshop

Verzendingen via PostNL

02-10-2020

Op veler verzoek stappen wij nu over op PostNL.
We hebben veel geleerd van alle andere partijen die voor ons de Burnies hebben bezorgd in binnen en buitenland.

Het grote voordeel van PostNL is dat zij goed zijn in het aangeven van wanneer en hoe laat er geleverd gaat worden. Wij zien uit naar deze samenwerking en een grotere tevredenheid bij u als klant.

Versterking in de verkoop

01-10-2020

Na een zomer te hebben gehad waarin we amper aan de Maatwerk Advies aanvragen toe kwamen is er dan nu eindelijk versterking in onze Sales & Support. Tevens is dit slechts het begin en staat de deur open voor extra nieuwe talenten die Burnies willen komen versterken.

word Burnies verkoper Ik wil maatwerk advies

Nieuwe vacatures 

22-09-2020

Burnies gaat spoedig Europees en we zijn heel wat van plan.
Gepassioneerde talenten zijn welkom!

Kom werken bij burnies

Nieuwe lak - kleurvaster

15-08-2020

Hier ziet u de Burnies een keer van zijn andere kant!
Ook net zo mooi!

Na 11 jaar met dezelfde lak te hebben gewerkt, werken wij sinds augustus 2020 met een nog betere hittebestendige lak. De oude lak was goed, maar werd lichter van kleur door de enorme hitte (700-800°C). Dit was altijd een bekend en geaccepteerd fenomeen.

Bij de nieuwe zeer kleurvaste lak hebben we dat nog niet zien gebeuren, zelfs nadat de Burnies roodgloeiend is geweest!

Een nieuwe manier van communiceren

20-08-2020

Telefonisch contact
Tegenwoordig zijn veel MKB bedrijven slecht of zelfs helemaal niet meer telefonisch beschikbaar. 

In sommige situaties kunt u dan een formulier invullen en wordt u "een keer, op een onbekend moment" teruggebeld.

Of u krijgt een telefoniste aan de telefoon, die u inhoudelijk niets kan vertellen, maar uw bericht aanneemt en doorzet in een mailtje naar het bedrijf in de hoop dat u wordt teruggebeld of gemaild.

En in sommige gevallen krijgt u wél een medewerker aan de telefoon, maar die niet over de juiste kennis en kunde beschikt, waarmee u dus nog steeds niet verder komt.

Al deze fases hebben wij doorleefd en dat is dan ook wat wij NIET voor onze klanten voor ogen hebben, integendeel zelfs!

Waar wij voor staan, is dat wij de tijd voor u kunnen nemen.
En daarbij naar uw behoeften en verlangens luisteren en dit op de juiste manier gestalte weten te geven in een zo kort mogelijke tijd.

Hiervoor is deskundigheid nodig, welke wij zeker in overvloed in huis hebben.

Ook wij kampen met bezetting, zoals zoveel bedrijven in deze tijd. Daarom hebben wij ervoor gekozen om vanaf heden telefonisch indirect beschikbaar te zijn. Dit houdt in, dat u een belafspraak met ons kunt inplannen. En wij u op een door u gewenst moment terugbellen. Zo onstaat er het beste uit beide werelden.

Als u vroeg op de dag een belafspraak met ons inplant, dan is de kans groot dat u dezelfde dag nog wordt teruggebeld, mits het belrooster voor die dag al vol zit.

E-mail
Houdt momenteel rekening met een verwerkingstijd van 1-3 dagen. Heeft u een urgent bericht? Typ dan als eerste woord in uw bericht URGENT, zo is uw e-mail sneller bij ons onder de aandacht.

TIP: 
Heeft u een mailtje, offerte, order etc. uit "ons systeem" ontvangen? Indien u een reply op deze e-mail stuurt, dan zien wij die sneller. Ook wordt deze direct gekoppeld aan de betreffende offerte etc.
Zo kunnen wij sneller het verband zien en u beantwoorden. 

Tot slot
Mocht u hinder hebben ondervonden vanwege de slechte telefonische bereikbaarheid of nog geen reactie op uw e-mail hebben ontvangen? Laat ons dit dan weten, dan maken we dat graag met u in orde.

Vanaf heden kunt u op de contact pagina een belafspraak met ons inplannen of ons een bericht sturen.

De eerste Burnies geproduceerd

08-08-2020

Vanaf vandaag hebben we in ons nieuwe bedrijfspand in Aduard de eerste Burnies geproduceerd! Wat voelt dat heerlijk! 

We hebben ons laten vertellen, dat het getal 8 voor "een nieuw begin" staat. Zo ervaren wij dat ook helemaal tot in iedere vezel.

Burnies is verhuisd van Assen naar Aduard!

17-07-2020

Oftewel, van Drenthe naar Groningen!

Het was een min of meer gedwongen verhuizing die zich onverwachts heel snel inzette op 18-06-2020 en die ons niet in de koude kleren is gaan zitten! 

Na 3 grote vrachtwagens en 3 diepladers vol met machines en voorraden, waarvan de laatste vrachtwagen op 16-07-2020 om 02:45 in de ochtend vertrok, zijn we overgegaan naar ons nieuwe pand in Aduard.

Hier waren we tussentijds al begonnen met de verbouwing waarvan we hoopten dit binnen korte tijd te realiseren, maar toch uiteindelijk meer tijd kostte dan verwacht. Zo is alle elektra tot in de perfectie opnieuw aangelegd, zijn er productiestraten, een spuiterij en een ruime logistieke vleugel opgezet.

We voelen ons welkom in Groningen en zijn enthousiast over de "hands on" mentaliteit, het ongelovelijk hard kunnen werken, maar het er ook van op aan kunnen dat als men zegt: "om die tijd zijn we er", dan staat men er ook en wordt de klus geklaard, al wordt het nachtwerk. Zeer mooie eigenschappen van het Groningse volk, waardoor we ons nu al verbonden voelen met de Groningers.

Burnies Terraskachels nú in RVS316L

15-07-2019

Ruim 10 jaar lang hebben wij de Burnies Classic en de Burnies Topper in staal geproduceerd voorzien van een dubbellaags laksysteem. Deze kwaliteit was al zeer goed, maar bij deze hebben we er nog een grote schep bij opgedaan door de Burnies in 2mm dikwandig RVS316L te maken (dit is waar ook scheeps railingen van worden gemaakt die NIET mogen roesten)! Uiteraard in de donker antraciete Burnies kleur! Het enige estetische verschil, is dat de rondlas aan de buitenkant is komen te vervallen en wij dit aan de binnenkant gelast hebben. Dit omdat RVS zich anders laat verwerken dan staal. Wij zijn dan ook volledig gestopt met de productie van stalen kachels.

Burnies op TV - "Weer verliefd op je Tuin" - VT Wonen

15-04-2018

Wat een prachtige tuin is het geworden in het programma van "Weer verliefd op je Tuin" van VT Wonen op SBS6. Knap werk van Leonie Mooren! De opstelling hier is een Burnies Topper 2x45° opstelling en deze past perfect bij deze tuin, de overkapping en het geheel. In onze termen noemen we dit "100 punten"!
Bron Foto VT Wonen

Burnies heeft een nieuwe website

15-04-2018

Ook al kregen we tot op de dag van vandaag nog steeds complimenten over onze oude website (die 8 jaar ons tot dienst is geweest!), toch zijn we heel blij met de nieuwe website waarin we nóg veel meer kunnen laten zien.

Burnies werkt niet meer met een dealernetwerk

01-04-2018

Na ruim 8 jaar met een dealernetwerk te hebben gewerkt (begin 2010), hebben wij besloten vanaf 01-04-2018 de Burnies uitsluitend nog aan de eindgebruiker te leveren, zonder tussenkomst van andere partijen. Bestellen kunt u via onze website (www.burnies.com) doen, maar uiteraard kunt u ons ook bellen of langskomen. U bent van harte welkom.

De nieuwe Burnies Barrel (prototype)

07-07-2017

De nieuwe Burnies Barrel is het eerste horizontale model van Burnies. Met dit model kunt u wat makkelijker de wat grotere blokken hout kwijt, tot lengtes van ruim 40 cm! Ideaal is de Burnies Barrel in combinatie met de houtkar, zodat u hem kunt verrijden. 

meer foto's

Kokkerellen met de nieuwe Burnies Topper!

01-07-2016

Eindelijk is hij er dan, de nieuwe Burnies Topper met vlakke bovenkant en achteruitgang, waarop gekokkereld kan worden. Of u nu voor een gebakken eitje, pannekoeken of kipkluifjes gaat, met de Burnies Topper is succes gegarandeerd!

meer foto's

Genomineerd voor de JOP!

23-05-2014

Burnies eigenaar - Rigo Schoor - werd genomineerd voor de JOP (De Jonge Ondernemersprijs) en werd verkozen als 2e beste jonge ondernemer van de Drenthe.

Tangarine - I Like Christmas

15-12-2013

De broers van Tangarine samen met de Burnies tijdens een opname van RTV Drenthe. Ze zingen "I Like Christmas, but I can't stand the cold". Wij van Burnies denken daar net zo over!

Het verhaal van Burnies

15-10-2013

Drie jongens uit Assen hadden het er telkens over: ze wilden een bedrijf beginnen, maar met de gouden regel er niets voor te lenen. Als er geld nodig zou zijn, zouden ze iets moeten verkopen wat ze niet nodig hadden. Als ze dat niet zouden hebben, zouden ze iets moeten maken. Dat laatste is het geworden.

lees het hele artikel

Van producent tot fabrikant

01-10-2013

In oktober 2012 besloot Burnies de productie weer in eigen beheer te gaan nemen. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Er zouden veel machines maar ook vele uren en geduld nodig zijn om dit allemaal te realiseren. Op 25 februari 2013 was het dan zover, dat alles samenviel...

Lees het hele artikel

Burnies op Robs Grote Tuinverbouwing

04-04-2013

Ook Robs uitspraak is: "Wat brandt ie mooi hè!!!"

Burnies in productie filmpje

25-02-2013

Na veel bloed zweet en tranen hebben we nu de basis gelegd van onze productielijn waar de Burnies op oer Hollandse bodem wordt geproduceerd.

Ontwikkelingen bij Burnies

22-01-2013

Het taaie begin om van een lege en koude hal een warme Burnies fabriek te maken.

Burnies op Boer zoekt Vrouw!

09-09-2012

Een spontaan initiatief van Yvonne Jaspers om de Burnies mee te nemen in haar programma. Wat leuk! De romantiek is compleet, nu moet het goedkomen met de boeren!

Unieke Corrosiewerende Coating

21-04-2012

Na zeker 2 jaar testen is het Burnies gelukt! Sinds begin dit jaar zijn alle Burnies voorzien van een speciale en unieke hittebestendige en corrosiewerende coating. Hierdoor zijn onze terraskachels voortaan nog beter weersbestendig en roestbestendig!

Lees meer over onderhoud...

Onze eerste beurs bij -10°

11-02-2010

Onze eerste beurs in Zwolle (Tuinidee 2010) met onze brandende Burnies bij de ingang van het evenement met een buitentemperatuur van -10° een ieder een warm welkom te geven.